29 April 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #22

Kätte on jõudnud viimane väljakutse praeguste disainerite poolt ja maikuus alustab tööd juba uus disainerite tiim. Ma tahan südamest tänada esimesi julgeid disainereid, kes olid nõus Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale blogis kaasa mängima ja tegid võimalikuks selle blogi toimise just sellisel kujul nagu see alguses mõeldud oli. Teiega oli väga vahva ja loodetavasti kohtume Teiega taas õige pea ;)

Selle nädala väljakutse ei ole mitte minu, vaid meie armsa disainer Eleri poolt. 
Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #22
Teema: pulmad

Today is the last time our Design Team is taking part of the challenge. The new Design Team will starts in May. I want to thank my first brave Design Team members because they were brave enough to play along and made my blog as it was meant to be. It was fun with you and I hope to see you soon ;)

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale#22

theme: wedding

Eleri

Kaia



Anne

Ly

Janika

Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma interneti pildikasutast või blogist. NB! Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on 6.mai. Uus väljakutse juba 8. mail. Loomulikult oleme väga rõõmsad kui jätad meile siia oma kommentaari;)

NB! Kõik tööd, mis ei jälgi reegleid, kustutatakse!!!!

If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add your creation with mr. Linky until May 6.  Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on May 8. If you want to see rules, please look from above. We would love to see your comment here ;) 
NB! All the links that not follow the rules will be deleted!


25 April 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #20 võitjad/ ...winners!

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #20 väljakutse oli põnev ja me saime näha väga palju imeilusaid töid. Aitäh Teile selle eest! Kahjuks ei ole võimalik kõiki töid esikomikusse mahutada, kuid disainimeeskond valis välja oma lemmikud ja esikoht saab sellel korral auhinna Kriibus-Kraabus poelt, milleks on 10€ kinkekaart.

 Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #20 TOP 3

               2. irinaje (töö nr. 16)
3. Tatiku


Palju õnne Evemari! Palun võta minuga ühendust kaia.scrapbook@gmail.com.


22 April 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #21

Tänane väljakutse on põnev, kuid ka keeruline. Seega tahame näha, kuidas Teie ennast proovile panete ja meiega kaasa mängite ;) Võitja saab võimaluse olla meie külalisdisainer maikuus.
Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale # 21 on värvikombinatsioon:


Today challenge is fun and tricky. We would like to see how you manage with the challenge so come play along. Today´s challenge is colors you see on the picture. Our Guest Designer this week is Jaanika. Visit her blog and see what she has made.

Meie selle nädala külalisdisaineriks on Jaanika. Külastage tema blogi ja vaadake, mida põnevat ta teinud on ;)

Jaanika

Kaia

Anne

Eleri

Ly

Janika


Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma interneti pildikasutast või blogist. NB! Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on 28.aprill. Uus väljakutse juba 29. aprillil. Loomulikult oleme väga rõõmsad kui jätad meile siia oma kommentaari;)

NB! Kõik tööd, mis ei jälgi reegleid, kustutatakse!!!!

If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add your creation with mr. Linky untill april 28.  Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on April 29. If you want to see rules, please look from above. We would love to see your comment here ;)
NB! All the links that not follow the rules will be delated!

18 April 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #19 võitja/ winner!

Väljakutsed lähevad järjest huvitavamaks, sest Disaini meeskonnal on järjest keerulisem valida TOP 3, kuna Teie tehtud tööd on nii head ;) Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale väljakutse sponsoriks oli sel korral võrratu HobbyPlace. Suur aitäh neile! Sellel korral on aga TOP 3 natukene erinev tavapärasest. Seda just seetõttu, et ühe osalise mitu tööd jäi disainimeeskonna liikmetele silma. Ja seetõttu toome välja sel korral esikoha kõik tööd, mis disaineritele meeldisid ning lisaks siis ka teine ja kolmas koht ;) 

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #19 TOP3

1. Sofia

Palju õnne Sofia! Oma auhinna kättesaamiseks palun võta minuga ühendust kaia.scrapbook@gmail.com

Our challenges are going more interesting because the DT has more difficulties to choose the TOP3. Your creation are so good! Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale challenge #19 sponsor was wonderful HobbyPlace. So big thanks for them! Today our TOP 3 is a little bit different because the DT was amazed one person different creations. So we are showing you all that DT liked and she will get the prize. As well we have second and third place ;) Congratulations Sofia! Please contact us kaia.scrapbook@gmail.com.



15 April 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #20

Päike paistab õues, kuid meil endiselt algamas uus väljakutse. Sellel korral juba nr. 20. Oleme otsimas ka uusi liimeid meie Disaini meeskonda. Kui oled huvitatud, siis vaata siia. Meil on ülimalt hea meel, sest sellel nädalal on väljakutset sponsoreerimas uus pood Kriibus-Kraabus ja nende poolt on välja pandud 10€ väärtuses kinkekaart.



Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #20

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #20 teemaks on sketš. Kes meiega esimest korda kaasa mängib, siis sketši võite keerata, pöörata, peegeldada ja luua selle abil kaart, album kollaž või mida iganes soovid. See on Sinu looming ja kõik on lubatud!!!

Sun is shining but we still have a new challenge for you. It´s chalenge Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #20 and you have to use sketch. You can flip it, rotate it and so on. Use the sketch to make a card, layout, scrapbook or whatever you like. It´s You creation and everything is allowed. Also we are looking the new DT and if you are intrested, please look here. This week we have a sponsor . It´s a new shop  Kriibus-Kraabus  and they have a 10€ voucher to give to the winner. Our this week Guest Designer is Kats. Visit her blog and look the fabulous things she have done.

Meie selle nädala külalisdisainer on Kats. Ja tema tegi meile ühe imearmsa kaardi. Külastage tema blogi ja vaadake, mida põnevat sealt veel leiab ;)


Kaia

Ly

Merit

Janika

Anne

Eleri

Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma interneti pildikasutast või blogist. NB! Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on 14.aprill. Uus väljakutse juba 15. aprillil. Loomulikult oleme väga rõõmsad kui jätad meile siia oma kommentaari;)

NB! Kõik tööd, mis ei jälgi reegleid, kustutatakse!!!!

If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add your creation with mr. Linky untill april 14.  Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on April 15. If you want to see rules, please look from above. We would love to see your comment here ;)
NB! All the links that not follow the rules will be delated! 


14 April 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #18 võitja/ ...winner!

See nädal on möödunud linnu tiivul ja veel viimased 2 tundi on Teil võimalik osaleda selle nädala väljakutsel, millel võimalus võita HobbyPlace poe poolt välja pandud auhinna: ajakirja. Hetkel aga annan teada eelmise väljakutse "Jänesed või tibud" TOP 3´e

2. Tatiku
3. Main (töö nr.8)

Palju õnne! jaanika, kui soovid olla ühel nädalal meie külalisdisaineriks, siis palun mulle saada meil kaia.scrapbook@gmail.com
This week has gone so fast and now you still have two hours left to participate our this week challenge. But at the moment I will let you know hwo won our challenge #18 "Bunnies or chicks". So here is our TOP 3
1. jaanika
2. Tatiku
3. Main  (nr.8)

11 April 2012

Disaini meeskonna otsingul. Looking for the Design Team!!!!

Kui sa otsid selle nädala väljakutset, mille sponsoriks on HobbyPlace, siis vaata siia ;).


Et siin blogis oleks ikka jätkuvalt huvitav, siis otsin uusi disainimeeskonna liikmeid, kes oleks nõus kaasa lööma järgmised 4 kuud. Kui sa tahad olla üks Disainimeeskonna liikmetest ja oled nõus ka vahel ise mõne õpetuse või väljakutse looma, siis tutvu nõuetega ja saada mulle meil kaia.scrapbook@gmail.com, teemaga DT otsingul. Viimane tähtaeg  oma soovi avaldamiseks 22.aprill.2012.
Disainimeeskonna periood kestab maist augustini.


Kandideerimiseks saada meilile järgnev info:
  • Kirjuta mõne lausega endast
  • 3 pilti sinu tehtud töödest (igasugused tööd nt. kaart, album, magnet jne. on lubatud)
  • Link Sinu blogisse
Kõigi huviliste vahel valin välja 6 Disainimeeskonna liiget, kelle ülesandeks on :
  • Valmistada kord nädalas 1 töö (kes soovib võib kõik kuu teemad valmistada ja esitada ka korraga)
  • Vähemalt 1 kord nädalas tegema postituse oma blogisse
  • Jagada kommentaare väljakutses osalejatele. (Kui osalejate arv on liiga suur, siis jagatakse need omavahel ära)
  • Valima kord nädalas osalejate hulgast oma TOP 3´e
  • Esitama 1 väljakutse või õpetuse 
  • Olema suuteline kinni pidama tähtaegadest
Oluline on et meil oleks lõbus ja vahva. Kui sa ei ole varem osalenud disainimeekonnas või oled alles algaja, siis ära karda kaasa lüüa, sest kaotada ei ole midagi on ainult suur võimalus saada kogemuse võrra rikkamaks ;) Kui sul on mõni küsimus või mure, siis kirjuta ja vaatame, mis me üheskoos välja mõtleme ;)





I want this blog to be intresting and fun so I´m having a new DT call for the next 4 month (May to August)!!!! If You want to be on of the DT and you are willing to do sometimes a tutorial or a challenge then please just take a look below and see if  this may intrest you.
So if You would like too be in my DT, please e-mail me kaia.scrapbook@gmail.com with the following information. And please but the subject line DT Call. Tha last call is Aprill.22.
  • Write something about you
  • Send 3 sampless of your work (any creation, card, scrapbook etc. is fine!)
  • Link to your blog
I will choose 6 DT members and expected of DT member:
  • you will be require to make 1 project in week (you also may to all your month projects in one time)
  • Make a post at least once in the week in your blog
  • Commenting challenge participants
  • Choose your TOP 3 of the participants
  • Make 1 challenge or tutorial
  • Be able to adhere the deadlines
And most of all to be fun. If you havn´t been a DT member or you are newbie crafter, don´t be shy! You can´t loose anything! It´s a great way to get richer with the experience. If you have any questions, please e-mail me.


10 April 2012

Õpetus: Paberi õmblemine

Meie armas disainer Janika tegi Teile väikese õpetuse paberi õmblemise kohta. Loodan, et meeldib ja jätke tänutäheks mõni hea sõna Janikale siia või tema enda blogisse. Suur suur aitäh Sulle Janika!


Tegemist on minu esimese õpetusega, seega taas midagi uut!
Nii õmblusmasin kui ka tavapärane niit ja nõel on ühed tänuväärsed vahendid muutmaks scrapbookingu projekte huvitavamaks ning rummiliseks. Enamasti on õmblemisel dekoratiivne väärtus, kuid mõnel juhul kasutatakse seda ka erinevate detailide kinnitamiseks nagu näiteks nööbid, paelad, pitsid, sildid, riideribad jms.
Õmblemiseks võib kasutada niiti (masinõmblus), mulineed, heegelniiti, lõnga, takunööri, paelu jne. Jälgida võiks, et auk, millest läbi õmmeldakse on piisavalt suur, et nöör/pael/niit läbi mahuks, ilma et see paberit lõhuks.
 
Üldiselt piirdutatakse õmblemise puhul erinevate paberkihtide ääristamisega, et see moodustaks tööle konkreetse ja selgepiirilise raami. Enim kasutatakse nii tavalist piki- kui ka siksak pistet. Kui aus olla, siis võib katsetada kõikide pistetega ning valida endale meeldivaim. Seepärast on hea teha enne õige töö õmblemist väike proovitöö.
 Kuna kanga ja paberi õmblemise tehnikad on sarnased, siis kui on enamasti nii, et kui oskad üht, siis tuleb enamasti ka teine välja. Igaljuhul harjutamine teeb meistriks!
Väikesed vihjed, et töö õnnestuks:
  • Kui su käsi pole ülimalt täpne ning sa ise ei suuda sirget joont õmblemisel säilitada (mina enamasti ei suuda), siis oleks hea teha eelnevalt hariliku pliiatsiga õrn joon ette - see aitab.
  •   Kindlustamaks seda, et paberid õmblemise ajal teineteise suhtes ei nihkuks, oleks hea nad vähamalt mingilgi määral omavahel kinnitada. Näiteks liimida või teipida kahepoolse teibiga kokku (äärtest võib jätta lahti).




 


  •   Ei soovitata korraga õmmelda kokku rohkem kui 3 paberilehte, kuna paksemast kihist ei pruugi õmblusmasin jagu saada ning töö võib hakata lokkima.
  • Selleks, et vältida niidi lõppemist poolil ning koledate tühjade aukude jäämist tööle, oleks hea enne töö alustamist üle kontrollida piisava niidi olemasolu .Hiljem on küll võimalik, ent siiski väga tülikas klapitada uut õmblust vanade aukudega.
  • Algus- ja lõpuniite mina ei sõlmi, vaid kinnitan kas liimi või väikese tüki kleeplindiga töö tagaküljele. Nõnda saab välistada sõlme hargnemist või selle kusagilt välja piilumist.  
  •  Liiga peenikese nõelaga liialt paksu paberit õmmeldes võid murda nõela või lõhkuda niidi. Väga jämeda nõelaga õmmeldes jäävad aga näha suured augud. Vahel võib olla suurte aukude nähtavale jätmine ka taotuslik, kuna see loob juurde õhulisust, ent see on pigem erandjuhtum.  Seega võiks masinõmbluse puhul jälgida nõela, paberi ja niidi omavahelist sobivust.
  •   Tööle võib anda omapärase efekti, kui õmblusmasin on niidistatud 2 erineva niidiga - ülemine ja alumine niit on erinevat vävi.

  •  Õmmeldes käsitsi on hea teha enne tööle väikesed augukesed/jäljendid ette, siis on lihtsam õmmelda, pisted  tulevad ühtlasemad ja õmblus ei lähe väga viltu.  Selleks võib kasutada nõela, naasklit või jäljendiketast.




  •   Päris tõelise õmblemise asemel võib loomulikult kasutada ka võltsõmblemist, mille puhul õmbluse imitatsioon joonistatakse markeri/pliiatsiga paberile.
Laske fantaasial lennata!













08 April 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #19

Ilusat värvilist pühapäeva koos värviliste munadega! Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale väljakutse 19 täna algamas ja jälle Teil võimalus järgmise pühapäevani meiega kaasa mängida ;) Meil on taas sponsoriks Eesti suuremaid scrapbookingu tarvikuid müüv pood  HobbyPlace ja auhinnaks on sellel korral vahva ajakiri kaartide ja muu käsitöö tegijatele ning boonusena on selles ajakirjas veel vahvaid asju kaasas ;)

Have a wonderful colorful Sunday with colored eggs! Today starts Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale number 19 and you have a chance to play along ;) Our sponsor this week is an  Estonian biggest Scrapbooking Store HobbyPlace and they are giving away wonderful prize Crafts magazine with some goodies inside of it ;).
Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale# 19 is to use real or false stitching.



Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #19
Kasuta oma töös päris või võlts õmblust.




Kaia


Ly


Merit


Anne


Eleri


Janika



Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma interneti pildikasutast või blogist. NB! Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on 14.aprill. Uus väljakutse juba 15. aprillil. Loomulikult oleme väga rõõmsad kui jätad meile siia oma kommentaari;)

NB! Kõik tööd, mis ei jälgi reegleid, kustutatakse!!!!

If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add your creation with mr. Linky untill april 14.  Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on April 15. If you want to see rules, please look from above. We would love to see your comment here ;)
NB! All the links that not follow the rules will be delated!