18 October 2012

Glitteri saladused

Kallid meisterdajad ja külalised!

Täna  tahame Teile tutvustada tooteid, mis võivad  teie töödele  anda väga vahva  ja imeilusa effekti -kauni sätenduse. Kuidas panna oma töö sädelema ja särama, selleks võib kasutada erinevaid tooteid, näiteks glitterit. Meiele on seekord selle suurepäerase õpetuse kirja pannud meie andekas disainer irinaje.

Glitter-toodete valik on väga  lai: on olemas liimid (Glitter liim/glue), geelid (Glitter geel), pulbrid (Glitteri pulber), purud (Glitteri puru), pastad (Glitter pasta), mis sisaldavad sädelevaid osakesi.

Glittereid tehakse erinevat värvi spetsiaalsest sädelevast kilest, mis purustataks, juurde lisatakse liimi, geeli, pastat.

Erinevaid glittereid (pasta, liim, geel, puru ja pulbrid) võib kasutada dekoreerimiseks peaaegu igale pinnale: naha, paberi, kanga, küünte kaunistamisel, dekupaažis jt. Glitteriga saab kasutada erinevate käsitöötehnikate ja scrapbookingu projektide kaunistamisel, kaunistades  fotoalbumid, kaardid, pildiraamid, lillepotid, vaasid, kingad, ehted, rõivad.

Tänasel päeval on glitteri värvivalik väga lai – valgest mustani, eraldi on olemas ka pastell- ja neoonvärvid. Glitter näeb väga ilus välja igat stiili scraptöödes nii shabby shic kui ka vitaaž stiilis.
 

Glitterpurud on erinevad. Müügil on jäme või pulbritaoline puru, mikropallikeste ja kristallidega puru. Kui te kasutate glitteri puru, tuleb alguseks kaunistav pind katta PVA-liimiga (pintsi abil õhukene kiht) või pulgaliimiga ja siis raputada glitteripuru/pulber. Glitterpuru ehk särav puru on olemas 3 varianti: jäme, peen ja pulbriline.
 

Glliteriliimi, geeli või pasta võib kohe kanda kaunistavale pinnale kas  pintsliga, spetsiaalse otsikuga (otsik on tuubi peal komplektis olemas), näpuga või glitterpasta kasutamisel spaatliga.


Väga vahva efekti võib saada kui kasutada trafarette, glitterpastat või geeli. Nendega saab teha ilusa sädeleva kujuga mustri.

Kõige populaarsemad glittertoodete esindajad Eestis on: 
1. Ranger (Eestis saab osta siin),
2. VivaDecor (Eestis saab osta siin),
3. Tulip (Eestis saab osta siin) .

1.  Ranger  tooted  on 4 varianti:

- glitter pulber

- stickles –
suur värvide valik, glitteri osakesed geelis väiksed
 - ice stickles -  värvide valik suur, kuid glitteri osakesed on jämedam kui stickles


 - distress stickles  - vintaažvärvide valik, glitteri osakesed  on väiksed .

 2. VivaDecor  Eestis müügis 2 varianti:
- geel
- pasta
3. Tulip - Eestis müügil 3 varianti 
- glitter pulber ja puru

- gliitergeel ja glitterliim
Eestis müügis ka tavalised laste käsitöö komplektid gliiterliimid ja puru, mida on ka võimalik kasutada oma käsitööprojektides, kuid need kuivavad kaua ja katuvus ei ole väga hea.


Nüüd on mõned näided  gliiteri toodete kasutamist erinevates käsitöödes: 

Rainbow Glitter Shoes+ õpetus


Glittered Acrylic Snowflake + õpetus

Judy Bigg

 http://validationofvicki.blogspot.com/2012/10/world-card-making-day.html

Michele Kovack 

 Melissa Phillips

Kasutage, katsuge, fantaseerige ja saate väga põnevad ja imeilusad tööd. Andke oma töödele võimalus saada võlu ja sära....

4 comments:

  1. Ирочка просто молодец! Такую большую работу проделала! Замечательный обзор!

    ReplyDelete
  2. Aitäh selle sisuka postituse eest! Minul on ka praegu ainult laste glitterliimid, nüüd tean, mida tahta! :)

    ReplyDelete
  3. Tänan!. Mul endal neid väga plaju, eriti VIVA decor ja Tulip firma, sest neid ona odavam kui Ranger. Ja väga meeldib neid kasutada oma töödes, peaaegu iga töös kasutan.

    ReplyDelete