22 October 2012

Õpetus: väikesed kaardikesed jõuludeks

Veel on võimalus osaleda väljakutsel "kasuta sätendust" ja selle jaoks on meie suurepärane õpetuste meister irinaje teinud teile veel ühe lihtsa õpetuse, kuidas glittepuruga ilusaid ja lihtsaid jõulukaarte valmistada.


Kallid meisterdajad ja külalised!
Täna tahame Teile näidata väikese õpetuse, mida võiks teha koos oma lastega, kuna see on lihtne ja väga põnev tööprotsess nii vanematele kui lastele. Pakume Teile teha  väikesed kaardikesed jõuludeks. Samas tehnikas võib teha ka näiteks laste sünnipäevakutsed.

Vajaminevad tööriistad ja töövahendid:
  • erinevat värvi paberid  paksusega  200 gr
  • läbipaistev teip
  • Glitteri puru
  • Jõulumotiiviga auguraud
  • paberilõikur või käärid
  • pulgaliim või kahepoolne teip
    Tegemise kirjeldus:
1.Lõika paberi riba (umbes pikkusega 14 cm ja laiusega 4 cm) paberilõikuri või kääride abil. Jõulumotiiviga augurauaga pressi välja motiivid.
2. Kleebi paberi ühe poole läbipaistev teip, siis keera teisele poole ja raputa motiividele glitteri puru. Et glitteri puru kleepuks paremini, võib seda näpuga veidi hõõruda. 
                                                                           
3. Kaunistatud pabeririba lõika pooleks, liimi teisele paberile (näiteks punane-valge, sinine valge, või valge sinine). Kaardi valmistamiseks võta paber mõõduga, mis sobib valmistatud ja kaunistatud paber ribale. Murra paber pooleks ja liimi kaunistatud riba kaardi põhjale.


Ülemisele osale nurka, kus on murdejoon, võib teha augu ja sisse panna pael ning kinnitada kaardike kingituse kotile või kingitusele. Võib teha ka lihtsalt väiksed kaardikesed, näiteks kooli kui Teie laps tahab õnnitleda oma koolikaaslaseid.

Veel võib näiteks teha  ka  samas tehnikas teise kaardi, aga alguseks tuleb teha bordüüri riba ja liimida teisele paberile, seejärel lõigata välja ring. Ringil teha  motiiv augurauaga ja tagapinnale kleepida läbipaistev teip. Edasi teha nii, nagu on kirjeldatud eespool õpetuses. Saate väga ilusa väikse kaardikese jõuluehtega. 

No comments:

Post a Comment