30 September 2012

Õpetus: pliiatsite, kääride hoidja

Täna on irinajel pakkuda teile üks põnev õpetus ja veel homme on teil aega ühineda meie põneva väljakutsega, millel on suurepärane auhind, nii et kes soovib ideed, siis irinaje õpetus on selleks väga sobilik ;)
 

Tere kallid meisterdajad!
Tahame Teile näidata kuidas lihtsatest ja  mittevajalikest asjadest saab teha kasuliku asja nagu pliiatsite hoidja-organiseerija. See kaunistab Teie lauda ja soobib töövahendite hoidmiseks pliiatsitele, kääridele jt.
Organiseerija on tehtud sügistoonides ja näeb laua peal välja, nagu väike sügisene kompositsioon.

Vajaminevad vahendid:
  •  Paberi rull (nt. wc paberi rull), herneid või kuule,
  •  papp
  •  paks kartong 600 gr
  •  liim PVA või Super (läbipaistev) (hea on kasutada liimipüstolit) 
  • štampivärvid (võib kasutada akrüülvärvie)
  • švamm
  • dekupaaži jaoks vahendid (salvrätikud, liim)
  • kaunistamiseks (lilled, lehed, oksad ja muu)

Nüüd alustame:

1.  Lõika paksemast kartongist välja kolm ringi. Seejärel liimige ring ühele poole igale wc paberi rulli otsa.

2. Võtta papp mõõduga umbes 50x25 cm, eemalda üks paberi kiht.  Lainelisele pinnale alles jäänud mõned paberitükid jätame, sest see teeb töö ilusamaks.

3.  Iga rulli lahtised servad töötle švammi ja štampvärviga ( siin oranž). 

4. Lõika papist 3 riba,  iga rulli jaoks üks, mõõduga vastavalt rullile. Selleks keera papp ümber rulli ja lõika. Siis liimi iga papi riba WC rulli ümber, kasutades selleks kas PVA-d; Super  või kuuma püstoli liimi. Mina kasutasin kuumliim, sest see liimib kiiresti ja töö saab puhtam.

4.  Nüüd võta uuesti švamm ja štampvärv (oranž), töötle korduvalt kõikide rullide servad ja liimitud papp.  Seejärel kaunistage iga rull, kuidas Teile meeldib.


5.  Näiteks, kui on olemas ilusad dekupaaži salvrätikud või kaart, lõika sobiv motiiv välja ja liimi  rullile. Minul on vanast raamatust välja lõigatud puulehed, mis on värvitud štampvärvidega ja seejärel liimitud rulli külge. Edasi keerasin iga rulli ümber 2 x nööri.

 6. Kui esimesed  kaunistused tehtud, võime 3 rulli kokku liimida, selleks soovitan kasutada kuumliimi (liimipüstoliga).  Hoidja-organiseerija on valmis.
 7. Edasi võta paksemat kartongi, pane rullid peale, joonista ümber põhja kontuur ning lõika põhi välja. Seejärel tooni veidi štampvärviga švammi abil .
 

 8. Viimased kaunistused. Kaunista iga valmistatud hoidja külg/vahe kuidas Teile meeldib. Mina kaunistasin puulehtede, lillede, kunstmarjade ja okstega.
 9. Kaunistatud pliiatsitehoidja-organiseerija on valmis.

Mõned ilusad ideed, kuidas võib veel kaunistada WC rullist tehtud pliiatsite hoidjat.
1. Irinaje
 

2. Динуля
3. Svetlana

Täname!

1 comment:

  1. Vau! Super idea! Suur aitäh, Irina! Kindlasti kasutan seda mõtte tulevikus)))

    ReplyDelete