11 July 2012

Õpetus: Organzast glitteräärisega lehekesed

Meie üks vahva disainer, Melani, tegi teile põneva õpetuse Youtubeis. Melani õpetab teile, kuidas teha organzast glitteräärisega lehekesi. Sealt võib leida palju põnevat inglise keeles ja nüüd ka siis juba eesti keeles. Suur aitäh Melani selle põneva video eest!

4 comments:

  1. Miks just seda liimi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tegemist ei ole liimiga, vaid vedelikuga millega saab tekitada läikivat pinda (nt. kaetakse tempel või pilt selle vedelikuga). Mina küll ise ei ole seda veel proovinud, kuid usun, et liim võib näha jääda ja liim pigem mäkerdaks sellise ilusa kanga ära. Aga ma kindlalt seda ei väida. Võibolla Melani ise annab vihjeid, miks just see läikevedelik ;)

      Delete
  2. Oi kui tore algatus, teha video. Olen ka ise palju sellele mõelnud aga julgust on nappinud. Lehekesed olid ka väga lahedad 5+.

    ReplyDelete
  3. Ranger'i Glossy Accents ei ole tegelikult liim. See on, nagu Kaiagi ütles erinevatele pindadele katmiseks, et tekitada nö 3D efekti. Mina nägin seda kasutuses esimest korda kui käisin Soomes messil. Praegu kasutan seda iga päev, sest võimalused kuhu seda nö 'liimi' kanda on palju.
    Organza peal proovisin mitmeid liime: PVA ei võta glitterit korrektselt külge, pulgaliim ammugi mitte, Perlen Pen on ka hädapärast abiks, aga on veidi vedelama koostisega ja võib laiali valguda kanga äärtelt. Glossy Accents'i suur pluss on see, et ta on justkui veniv, ei valgu kuhugi, glitter liimub sinna imehästi. Kasutan ka seda liimina, poolpärlite liimimiseks, pindade katmiseks, et saavutada kõrgemat efekti, samuti saab teha sellega ilusaid läbipaistvaid poolpärlitäpikesi kaartidele, kangale, nööpidele, puidule, põhimõtteliselt kõikidele pindadele, kuivab ruttu (oleneb jällegi kui paksult pindadele kannad) ja nakkub väga hästi. Väikesest purgist ei tasu lasta end ehmatada, mina kasutan enda oma juba aasta jagu ja veidi alla poole on veel alles. Jätkub tõesti pikaks ajaks. Võib-olla peaks veel videoid tegema selle kasutamisvõimalustest, siis tekib selgem pilt. Aga kui see juba endal olemas on, siis ilma selleta on päris raske, mina isiklikult kasutan seda praktiliselt kõikides enda töödes.

    ReplyDelete