25 July 2012

Õpetus: auguraudade abil valmistatud lilled

Meie armas disainer irinaje on teinud suurepärased õpetused lillede tegemiseks. Tema ise teeb palju kauneid lilli. Minge külastage tema blogi ja vaadake, kuid palju kauneid töid sealt leida võib ;)

Moon

Vajaminevad materjalid: PVA-liim, värviline paber 120 gr (nt. punane, must), käärid, rohelised pärlid ja musta värvi seemnehelmed, päikesekujuline ja südamekujuline motiivauguraud, pliiats
  1. Pressi päikesekujulise auguraua abil 2 musta värvi motiivi ja 6 punast südamekujulist motiivi
  2. Lõika päikesemotiivil kääridega iga päikesekiir pooleks.
  3. Südamekujulised motiivid niisuta (nt. niiske salvrätikuga)
  4. Pane iga motiiv ühe kaupa ümber pliiatsi ja sõrmede abil kroogi pliiatsi peal kokku
  5. Punasest paberist lõika väike ring (d= 2cm. PVA või muu liimi abil liimi südamekujulisest motiivist tehtud õielehed ringile nii et esimesel ja teisel real oleks mõlemal 3 motiivi
  6. Keskele liimi musta värvi päikesekujulisest motiivist tehtud keskosa.
  7. Lille keskele liimi nt. superliimiga üks suur roheline pärl ja ümber selle raputa musta värvi seemnehelmed.
  8. Poollahtise lille tegemiseks keera 3 südamekujulist motiivi (punkti 3 ja 5 järel) ümber floristitraadi. Kinnise õie tegemiseks keera 1 südamekujuline motiiv ümber traadi.

Lill valmis ning võid seejärel kaunistada roheliste lehtede ja pärlitega


Kibuvitsaroos

Vajaminevad materjalid : PVA-liim, värviline paber 120 gr (nt. roosa), käärid, floristitraat, tähe ja südamekujuline motiivauguraud, pliiats.
  1. Suure kibuvitsa õie jaoks pressi 18 roosat südant, niisuta ning pane iga motiiv ühe kaupa ümber pliiatsi ja sõrmede abil kroogi pliiatsi peal kokku
  2. Pressi üks roosat värvi tähekujuline motiiv või lõika kääride abil ring (d= 2cm)
  3. Liimi PVA-ga ringi või themotiivile kibuvitsalille õied nii et 1 real on neid 6 tk., 2 real 5 tk., 3 real 4 tk., 4 real 3 tk. Vormi lilli sõrmede abil.
  4. Poollahtine kibuvitsa lill- pressi 4 roosat värvi südant, niisuta, kroogi ja keera floristitraadi ümber. Iga lilleõis liimis PVA liimi abil ja vormi sõrmedega.
  5. Kinnine kibuvitsaõis- pressi umbes 4 südant ja lõika iga motiiv kääride abil pooleks. Iga tilgakujulise motiivi teravast otsast tee 4 sisselõiget. Keera kõik floristitraadi ümber kinnitades need PVA-ga ja seejärel vormi sõrmedega.
  6. Kui lilled valmis, siis kaunista lehtedega.


Aster

Vajaminevad materjalid : PVA-liim, värviline paber 120 gr (nt. roosa, roheline), käärid, floristitraat, naaskel suur nõel, päikesekujuline motiivauguraud.
  1. Pressi päikesekujulise motiivauguraua abil 5-6 motiivi roosat ja 1 rohelist värvi
  2. kääride abil lõika iga motiivi päikesekiir pooleks
  3. Nõela või naaskli abil tee iga motiivi keskele auk traadi jaoks
  4. Traadi ots keera veidi alla ja määri PVA-liimiga, siis aseta üks motiiv läbi augu traadi peale ja sõrmedega pressi kokku. Määri järgmise motiivi keskosa liimiga ning aseta traadile, seejärel korda kuni kõik motiivid on traadil ning viimane on rohelist värvi motiiv.
  5. Sõrmedega vormi lille õied ja lill ongi valmis



2 comments:

  1. Vot need on hullult ilusate asjade õpetused :) Kindlasti proovin, pean minema omale auguraudasid juurde muretsema ;)

    ReplyDelete
  2. Спасибо! Красивые цветы!

    ReplyDelete