20 January 2012

Distress tint ......õpetus/ tutorial

Järgnev õpetus tutvustab Distress tinti ja selle kasutamise kõige lihtsamaid võimalusi.



Lõpuks ometi on Eestisse jõudnud müügile Distress tint ja seda saab osta Eesti parimast Scrapbookingu tarvikute poest Hobby Place´ist Narvas nt. interneti kaudu. Kahjuks on hetkel värvivalik väga kesine, ja tumedam toon on juba müüdud, kuid kindlasti nad täiendavad oma valikut. Mina juba ootan, millal nt. punane toon müügile saabub :D
Täna aga näitan teile, kuidas seda imelist tinti kasutada saab.

Kõigepealt küsimus: milleks Distress tint?
Sellega saab muuta ääred kulunuks või vanaaegseks. Sellega saab templi abil kujutise paberile teha ja sellega saab isegi värvida nt. digitempleid või templikujutisi.

Vaja läheb:
Distressing tint
Paber
Tempel
Akrüülplokk vms. asi, mis seda asendab
Mustandipaber
švamm











 1. aseta tempel akrüülplokile
2.  Võta akrüülplokk kätte ja vajuta sellega tindi pinnal, kattes templi üleni tindiga.




 
Võid ka kasutada vastupidist varjanti, kus kätte võtad tindi ja vajutad sellega templi peale

3. Kuna see tint on erinev tavapärastest, siis seetõttu on tint templil raskesti märgatav (tumedama puhul lihtsam)
4. Vajuta akrüülplokiga kujutis paberile. Mina teen seda alati kahe käega, et ühtlaselt raskust hajutada. Paraku pildistamise ajal oli mul üks käsi fotoaparaadi küljes :)
5. Paberile tekib pilt
6. Vahetasin templit ja värvi ning kordasin eelnevalt loetletud etapid
7. Tulemuseks kaks kujutist ühel paberil
8.  Seejärel võtsin švammi ja tupsutasin švammi otsa sinise tindiga kokku


9. Nüüd on oluline, et sinu töö all oleks kindlasti mustandi paber. Alustan mustandi paberilt ringjate liigutustega liikumist kujutatud pildi poole
10. Seejärel vahetan tooni ja kordan punkte 8-9.
11. Niimoodi katan kogu töö, kus vaja lisan rohkem tinti, et oleks tumedam, kus soovin võin jätta vähem. Vahva ongi just see, kui tuleb laiguline ;) Pildilt on näha, milleks on hea mustandipaber ;)
12. Viimase asjana käin üle kõik ääred, et need jääksid veelgi tugevamad. Jällegi teen ma seda kahe käega, kuid piltidel olen ühe käega pildistamas
13. Kes soovib juba veel rohkem võimalusi võib templit katta kahe tooniga korraga. Kõigepealt katad ühe tooniga soovitud pinna ja siis need kohad, mis läksid juba üle ja peaksid tulema teise tooniga, puhastan vatitikuga.


14. Seejärel kasutan teist tooni ja jällegi parandan kohad vatitikuga. Need kohad, mis jäid puhastamise tõtt ilma tindita, neile tupsutan vatitikuga tinti peale
15. Ja siin siis kahe värviga kujutis
Enne selle õpetuse tegemist tegin sellise kaardi, millest tekkiski idee antud õpetuse tegemiseks. Mina kasutasin seda pilti volditud kaardi tegemisel, mis siis mõeldud meesterahvale. Ja välja näeb selline






Kes soovib veelgi rohkem infot ja võimalusi teada, või tahab kõike näha video pealt, siis paar head linki Youtubeist. Nendel videodel võite näha ka kuidas kasutatakse kuuma embossingu tehnikat ja mitut tooni tindi kasutamist. Või kuidas kasutada vett ja distress tinti, et teha endale taustapaberit. Distress tindiga templikujutise värvimine.

Aitäh, et tutvusid minu tehtud õpetusega. Kui sellest oli kasu, siis jäta kommentaar ja võibolla ka viide oma esimesele tööle, kus kasutasid seda tinti minu tehtud õpetuse järgi. Ning loomulikult kui lisad oma töö blogisse, siis viita sellele õpetusele, et ka teistel oleks võimalus see üles leida ;) Vahvat loomingut!

12 comments:

  1. Suur aitäh õpetuse eest. Mulle oli see templivärk nagu raketiteadus.

    vusserdis

    ReplyDelete
  2. Suur tänu õpetuse eest. Internetis on küll palju inglise keelseid õpetusi, ent kodumaisest õpetusest on kergem aru saada. Vähemalt nö alusõpetus on hea, kui pole sellega varem üldse kokku puutunud. Kindlasti proovin selle tulevikus järgi. Kõigepealt on vaja vastavad materjalid soetada. Kas sa kinnitasid tehtud pildi kaardile neetidega ?

    ReplyDelete
  3. Aitäh Teile heade sõnade eest!
    Pilt on kinnitatud kaardile kahepoolse teibiga. Needid on rohkem ilu pärast :)

    ReplyDelete
  4. Suured tänud õpetuse eest. Tõesti kui varem kokkupuude asjaga puudub, siis see õpetus on kohe suureks abiks.Tekkis ka kohe küsimus, et kuidas hiljem neid templeid puhastad? Kas piisab kui pesen seebi ja veega puhtaks.
    Marju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah templeid võib puhastada seebi ja veega, kui just tegu ei ole sellise templiga, mis kinntub ka klaasile ja muudele libetatele pindadele. Mina ise kasutan beebidele mõeldud niiskeid salvrätte- toimib väga hästi ja on ülimalt kiire ning mugav :)

      Delete
  5. Väga mõnus õpetus, olen ise ka natuke juba teinud templitega ja ka hunnik erinevaid tinte koju ostetud :D
    Ja kaart on super ilus :)
    Tuleviku jaoks ehk sa oled nõus ka näitama kuidas neid sentenseid paberile saad :P mul endal templid aga mitte need akrüülid tähtedena ja printida ka ei oska nii ... et must maa ühesõnaga ... :)

    ReplyDelete
  6. Aitäh jagamast!
    Tembeldamine on selge, aga vat see hajutamise värk on võõras =)
    Mina kasutan ka beebidele mõeldud salvrätte templite puhastamiseks ja siis tembeldan veel kuival salvrätil kuivaks. Väga mugav ;)

    ReplyDelete
  7. Suur tänu õpetuse eest! Mul on aga selline küsimus, et kuidas see tempel sinna akrüülploki külge jääb, kas lihtsalt haakub ise kinni?
    Kuidas neid neete kinnitatakse?
    Merilyn

    ReplyDelete
  8. Nii armas, et minu õpetus Teile meeldib ja sellest kasu on :)
    Seda templiga hajutamist saabki teha ainult selle tindiga ja on tegelikult imelihtne.
    Murka üritan su soovi meelde jätta :)
    Merilynile: tempel ise kleepub akrüülploki külge ja on sama kergesti eemaldatav, lihtsalt tõmbad pealt ära. Need needid on scrapbookingus kasutuses olevad sellised nagu naelakesed, mille torkad läbi paberi ja siis murrad otsad kahele poole laiali. Siin näitena üks karbike värviliste neetidega http://www.hbpl.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=748&category_id=70&option=com_virtuemart&Itemid=80&lang=ru

    ReplyDelete
  9. Väga huvitav lehekülg! Vaatan ja tahan ka proovida. Tinti sain aru kust hankida saab, aga kus neid templeid müüakse?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Templeid saab osta poodidest, kus müüakse scrapbookingu tarvikuid või ka nt. Tiimarist. Aga täpsem poodide ülevaade on sellel lehel http://kaiascrapbooking.blogspot.com/2012/04/scrapbookingu-e-poed-eestis.html

      Delete