29 January 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #9

Eelmine väljakutse oli kindlasti mõne jaoks väga põnev ja mõne jaoks päris keeruline.  Väljakutsel osales 10 imeilusat tööd. Aitäh teile! Sellel nädalal läheb asi veelgi põnevamaks, mõne jaoks võibolla jälle keerulisemaks. Kellele miskit arusaamatuks jääb, või soovib küsida, siis kommentaarides võite seda julgelt teha ;) . Sellel korral tegu juba 9 väljakutse teemaga.

Last challenge was fun and we got 10 beautiful creations. Thank You! This week it will be more fun ;)
Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #9

"kasuta oma töös digitemplit või freebiet"

"Use Digistamp or freebie"
Neile kelle jaoks see täiesti uus ja võõras teema, siis seletuseks juurde väikene tekst. Loodetavasti saan mahti teisipäeval panna siia blogisse ka väikese õpetuse ;)
Digitempel- digitaalne joonistatud pilt korduvaks kasutamiseks, mis prinditakse sobivas formaadis välja ja värvitakse ära või kasutatkse vastavalt oma soovidele. Digitemplit võib kasutada ainult oma otstarbel, seda ei tohi ei jagada ega müüa. Digitemplit võib kasutada nt. kaartide tegemisel ja tehtud kaarte müüa, kuid digitemplit ennast mitte. Digitemplit saab osta või teise võimalusena kasutada freebiet
Freebie- on tasuta jagatud digitempel, mille kasutamisel on piirangud. Kui te kasutate seda ja näitate oma tööd, siis alati peab olema juures viide, kust ja kellelt tempel pärit. Samamoodi ei tohi seda jagada ega müüa, kui kellegi soov on freebiet saada, saab alati viidata, kust kohast seda võimalik leida on. Freebied võivad olla saadavad nt. ainult ühe päeva, nädala või ka pikemalt.
Kust leida freebiesid:
Lisan teile väikese valiku, mis mul endal arvutis olemas on, ehk leiate midagi, mida kasutada.
2)      http://freedigitalstamps.blogspot.com/ Selles blogis tuuakse välja iga päev freebiesid, mida erinevates blogides jagatakse 
3)      Vintage stiilis freebied http://freevintagedigistamps.blogspot.com/
4)      Whimsie Doodles freebied http://www.whimsiedoodles.com/freebies.html
5)      Ja üks freebie Unscripted Sketches lehelt http://unscriptedsketches.com/2011/07/july-25-freebie-from-susan/
Kust osta digitempleid:
Kõige lihtsam on vaadata sellelt lehelt http://topdigitalstamping.gotop100.com/
Sellel lehel on siis hetkel 100 kõige populaarsemat digitempli lehte. Tõenäolislet võib kõigist neida leida ka freebiesid, kuid selleks peab rohem aega olema ja otsima ;) Kes tahab see otsib, kes mitte kasutab linke, mis siia panin

NB! Selle töö puhul, kui lisate blogisse oma projekti, siis lisage ka viide, kust digitempli või freebie saite ;)
Kui külastate disainerite blogisid, siis igas selles blogis on viide nende töös kasutatud digitemplile või freebile ;) Kindlasti võite leida mõne väga vahva templi ;)

For those hwo may not know what´s freebie or digistamp. I will give you the tutorial on tuesday. The digistamp is a clip art that you can print, color and use on your project. That you can buy from different shops. Freebie is the same as digistamp, but it has given free to use. Only you need to link back were you got it. Up above there is some links where you can find freebies or digistamps.
Kaia
Anne
Merit


Janika 

Niina

Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma pildikasutast või blogist. Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on 4 veebr. Uus väljakutse juba 5.veebruaril.
If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add yor creation with mr. Linky untill feb.4 Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on feb.5. If you want to see rules, please look from above.




13 comments:

  1. Kas ma Freebiga tehtud kaarti tohin müüa?
    Marju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, võid küll, sest see on põhimõtteliselt sama, mis digitempel. Lihtsalt avalikult oma tööd eksponeerides nt. blogis, tuleb kindlasti viidata, kust freebie saadud on. Kes kasutab digitemplit, siis ka selle puhul on tegelikult viisakas mainida kelle digitemplit kasutasite ;)

      Delete
    2. Kaia - thank you so much for posting the link to FVDS! xo

      -pamela ;)

      Delete
  2. Hei!
    Avastasin ka selle ülipõneva väljakutse juhuslikult ja uurin huviga! Varem pole kokku puutunud eriti selliste tehnikatega, siit ka küsimus - kust kohast te kõik need vahendid soetate? Muidugi oleks huvitav ka töövõtetega lähemalt tuttavaks saada, kas mingit koolitusi pole selleteemalisi? Tervitused ja tänud sellise lehe loomise eest!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh :D Vahendeid ostan suuremosalt välismaalt, kuid nüüd ka Eestis olemas väga hea scrapbookingu pood, siis üks väiksem veel ja üks on alustamas tegevust veebruarist ;)Ning ka mõningates kunstipoodides on juba erinevaid scrapbookingu tarvikuid müügil. Üritan lähiajal viited ka lisada Eesti poodidest tehes selle jaoks kohe eraldi postituse.

      Delete
    2. Tänud! Te võiksite ka selles postituses materjalide ligikaudseid hindu kommenteerida! Ja õpituba oleks lahe! Tahaks teada kas paberit lõikate giljotiini või tavaliste kääridega? Kuidas läbipaistvat linti kleepida nii, et liim lindist läbi ei paista, kas paberid mida kasutate on kõik "spetsiaalsed" jms..

      Delete
  3. Nii palju ilusaid töid on seekord! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sellel korral on tõesti palju ilusaid ja väga uhkeid töid. Valik läheb päris keeruliseks :)

      Delete
  4. Digitemplid on ka minu jaoks uus asi. Siin on kõik nii ilusad kaardid. Minu lemmik on yksneljandiku järjehoidja. Ja veel meeldivad Evemari ja Melani tööd. Kahjuks ma ise ei jõudnud jälle seekord! :( Üritasin eile lõunast saadik kuni keskööni välja!!! Aga ikka ei õnnestunud miski, olin tujust ära ja lõpuks lõin käega. Miski ei sobinud millegagi kokku. Aga samas õppisin palju uusi asju, surfasin paljudes blogides ja lõppkokkuvõttes arenesin tublisti! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vahel ei tahagi asjad õnnestuda, siis on hea need päevaks kaheks kõrvale panna ja uuesti proovida. Vägisi asjast asja ei saa ;) Aga mul on nii hea meel, et sellest väljakutsest oli kasu ja kindlasti said palju uusi vahvaid ideid ;) Ootan juba huviga neid :)
      Nii vahva, et tõid välja oma lemmikud see kohe tunnustus tegijatele!

      Delete
  5. Kas Vabariigi Aastapäeva teema ka tuleb :)
    Ilusad kaardid siin kõigil!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilusaid kaarte on tõesti palju ja loodetavasti tuleb neid iga nädalaga juurde ;) Selleks, et teada saada, kas on Vabariigi aastapäeva teemat või mitte, tuleks igal nädalal vähemalt korra siia blogisse piiluda ja vaadat, mis väljakutse parasjagu käimas on ;)

      Delete