30 October 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #47

Oktoober on kohe kohe läbi saamas ja aeg on teieni tuua meie selle kuu viimane väljakutse.

" Vallatud nööbid"

Nagu juba pealkirigi ütleb, tahame me teie töödel nööpe näha. Nüüd saate kasutusse võtta kõik need nööbid, mis te kunagi vanadelt pükstelt ja pluusidel ennem ära viskamist ära lõikasite;)
  
October is ending and it's time for our last challenge for this month. This time we would like to see buttons on your projects. Have fun!


Selle nädala vallatu ja värvikireva auhinna on välja pannud üks väike ja armas netipood Kriibus - Kraabus 



Ly 


Kaia


Kerttu

Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma interneti pildikasutast või blogist. NB! Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on  6. november. Uus väljakutse juba 6. novembril. Loomulikult oleme väga rõõmsad kui jätad meile siia oma kommentaari;)

NB! Kõik tööd, mis ei jälgi reegleid, kustutatakse!!!!

If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add your creation with mr. Linky until 6st October. Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on 6nd October . If you want to see rules, please look from above. We would love to see your comment here ;)
NB! All the links that not follow the rules will be deleted!

29 October 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #45 TOP 3

Tere kõigile! Taas on aeg teatavaks teha eelmise väljakutse võitjad. Meile väga meldisid teie kaunid sätendavad tööd ja inspiratsiooni neis oli väga palju. Täname kõiki osalejaid, kes leidsid aega meiega kaasa mängida. Siiski on vaja teha valik, mis ei ole mitte kunagi lihtne, sest imelisi töid leidub alati palju, ja seekordne valik on järgmine

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #45 TOP 3



Palju õnne Veronika! Sinule on Kaia Käsitöö poolt välja pandud auhind ja selle kättesaamise täpsustame meili teel.

23 October 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #46

Sellel nädalal mängime bingot. Tore on see, et võidurea saad enda jaoks ise valida, see on lihtne ja lõbus. Sinu ees on bingo mänguväli, millest enda töö jaoks saad valida rea vasakult paremale või paremalt vasakule, alt üles või ülevalt alla ning võid liikuda ka mööda diagonaale mõlemas suunas või hoopis valida oma valiku nurkadest. Võta oma töö jaoks näiteks esimene ülemine rida- sel juhul peaks sinu töös olema pilt, ripats ja pael, kõik muu võid vabalt ise juurde lisada. Vahva, kas pole? Vaata ka meie disainerite inspireerivaid töid ja naudi bingot.
Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #46 "BINGO"
Selle nädala auhinnaks on meie disainer Irinaje pannud välja kaunid disainpaberid ning sinised kleebitavad kristallid.





Malle
(pilt, ripats, pael)

Evemari
pärl, vabavalik (pilt), pits

PA221382_Kaia46

Kerttu
(pärl, vabavalik, pits)


Ly 
(pilt, ripats, pael)


Kaia
(pilt, neet, nööp, pael)

irinaje
( pilt, ripats, pael )



Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma interneti pildikasutast või blogist. NB! Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on  30. oktoober. Uus väljakutse juba 30. oktoobril. Loomulikult oleme väga rõõmsad kui jätad meile siia oma kommentaari;)

NB! Kõik tööd, mis ei jälgi reegleid, kustutatakse!!!!

If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add your creation with mr. Linky until 30 October. Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on 30 October . If you want to see rules, please look from above. We would love to see your comment here ;)
NB! All the links that not follow the rules will be deleted!

Kaia´s scrapbooking Fairy Tale #44 võitja/...winner!

Tere kallid blogi külastajad. On aeg teatada järjekordne võitja. Kuna osavõtjaid oli ka sellel korral väga vähe, otsustasime võitja välja selgitada loosimise teel.

Enne veel aga soovin meelde tuletada meie suurepärast sponsorit, kelleks oli Askartis Oy. Auhinnaks imearmas tempel, pitsmotiivid ja lilled.

Selle nädala võitja on Melani.

Palju õnne võitjale ja suured tänud kõigile, kes väljakutsest osa võtsid.

22 October 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #43 võitja

Tere taas!

Kõigepealt tahaksin ma vabandada, et meie 43. väljakutse võitja on veel välja selgitamata. Seekord jäi see valik minu teha ja haiguse tõttu jäin ma sellega hiljaks. Vabandan veelkord.

Kuna kaasamängijaid oli seekord ainult 4, siis otsustasin ainult ühe võitja selgitada.

Meie seekordseks võitjaks ja ühtlasi ka novembrikuu külalisdisaineriks on


Suur aitähh ka teile teistele, et meile oma ilusaid töid näitasite.


Kerttu

Õpetus: väikesed kaardikesed jõuludeks

Veel on võimalus osaleda väljakutsel "kasuta sätendust" ja selle jaoks on meie suurepärane õpetuste meister irinaje teinud teile veel ühe lihtsa õpetuse, kuidas glittepuruga ilusaid ja lihtsaid jõulukaarte valmistada.


Kallid meisterdajad ja külalised!
Täna tahame Teile näidata väikese õpetuse, mida võiks teha koos oma lastega, kuna see on lihtne ja väga põnev tööprotsess nii vanematele kui lastele. Pakume Teile teha  väikesed kaardikesed jõuludeks. Samas tehnikas võib teha ka näiteks laste sünnipäevakutsed.

Vajaminevad tööriistad ja töövahendid:
  • erinevat värvi paberid  paksusega  200 gr
  • läbipaistev teip
  • Glitteri puru
  • Jõulumotiiviga auguraud
  • paberilõikur või käärid
  • pulgaliim või kahepoolne teip
    Tegemise kirjeldus:
1.Lõika paberi riba (umbes pikkusega 14 cm ja laiusega 4 cm) paberilõikuri või kääride abil. Jõulumotiiviga augurauaga pressi välja motiivid.
2. Kleebi paberi ühe poole läbipaistev teip, siis keera teisele poole ja raputa motiividele glitteri puru. Et glitteri puru kleepuks paremini, võib seda näpuga veidi hõõruda. 
                                                                           
3. Kaunistatud pabeririba lõika pooleks, liimi teisele paberile (näiteks punane-valge, sinine valge, või valge sinine). Kaardi valmistamiseks võta paber mõõduga, mis sobib valmistatud ja kaunistatud paber ribale. Murra paber pooleks ja liimi kaunistatud riba kaardi põhjale.


Ülemisele osale nurka, kus on murdejoon, võib teha augu ja sisse panna pael ning kinnitada kaardike kingituse kotile või kingitusele. Võib teha ka lihtsalt väiksed kaardikesed, näiteks kooli kui Teie laps tahab õnnitleda oma koolikaaslaseid.

Veel võib näiteks teha  ka  samas tehnikas teise kaardi, aga alguseks tuleb teha bordüüri riba ja liimida teisele paberile, seejärel lõigata välja ring. Ringil teha  motiiv augurauaga ja tagapinnale kleepida läbipaistev teip. Edasi teha nii, nagu on kirjeldatud eespool õpetuses. Saate väga ilusa väikse kaardikese jõuluehtega. 

18 October 2012

Glitteri saladused

Kallid meisterdajad ja külalised!

Täna  tahame Teile tutvustada tooteid, mis võivad  teie töödele  anda väga vahva  ja imeilusa effekti -kauni sätenduse. Kuidas panna oma töö sädelema ja särama, selleks võib kasutada erinevaid tooteid, näiteks glitterit. Meiele on seekord selle suurepäerase õpetuse kirja pannud meie andekas disainer irinaje.

Glitter-toodete valik on väga  lai: on olemas liimid (Glitter liim/glue), geelid (Glitter geel), pulbrid (Glitteri pulber), purud (Glitteri puru), pastad (Glitter pasta), mis sisaldavad sädelevaid osakesi.

Glittereid tehakse erinevat värvi spetsiaalsest sädelevast kilest, mis purustataks, juurde lisatakse liimi, geeli, pastat.

Erinevaid glittereid (pasta, liim, geel, puru ja pulbrid) võib kasutada dekoreerimiseks peaaegu igale pinnale: naha, paberi, kanga, küünte kaunistamisel, dekupaažis jt. Glitteriga saab kasutada erinevate käsitöötehnikate ja scrapbookingu projektide kaunistamisel, kaunistades  fotoalbumid, kaardid, pildiraamid, lillepotid, vaasid, kingad, ehted, rõivad.

Tänasel päeval on glitteri värvivalik väga lai – valgest mustani, eraldi on olemas ka pastell- ja neoonvärvid. Glitter näeb väga ilus välja igat stiili scraptöödes nii shabby shic kui ka vitaaž stiilis.
 

Glitterpurud on erinevad. Müügil on jäme või pulbritaoline puru, mikropallikeste ja kristallidega puru. Kui te kasutate glitteri puru, tuleb alguseks kaunistav pind katta PVA-liimiga (pintsi abil õhukene kiht) või pulgaliimiga ja siis raputada glitteripuru/pulber. Glitterpuru ehk särav puru on olemas 3 varianti: jäme, peen ja pulbriline.
 

Glliteriliimi, geeli või pasta võib kohe kanda kaunistavale pinnale kas  pintsliga, spetsiaalse otsikuga (otsik on tuubi peal komplektis olemas), näpuga või glitterpasta kasutamisel spaatliga.


Väga vahva efekti võib saada kui kasutada trafarette, glitterpastat või geeli. Nendega saab teha ilusa sädeleva kujuga mustri.

Kõige populaarsemad glittertoodete esindajad Eestis on: 
1. Ranger (Eestis saab osta siin),
2. VivaDecor (Eestis saab osta siin),
3. Tulip (Eestis saab osta siin) .

1.  Ranger  tooted  on 4 varianti:

- glitter pulber

- stickles –
suur värvide valik, glitteri osakesed geelis väiksed
 - ice stickles -  värvide valik suur, kuid glitteri osakesed on jämedam kui stickles


 - distress stickles  - vintaažvärvide valik, glitteri osakesed  on väiksed .

 2. VivaDecor  Eestis müügis 2 varianti:
- geel
- pasta
3. Tulip - Eestis müügil 3 varianti 
- glitter pulber ja puru

- gliitergeel ja glitterliim
Eestis müügis ka tavalised laste käsitöö komplektid gliiterliimid ja puru, mida on ka võimalik kasutada oma käsitööprojektides, kuid need kuivavad kaua ja katuvus ei ole väga hea.


Nüüd on mõned näided  gliiteri toodete kasutamist erinevates käsitöödes: 

Rainbow Glitter Shoes+ õpetus


Glittered Acrylic Snowflake + õpetus

Judy Bigg

 http://validationofvicki.blogspot.com/2012/10/world-card-making-day.html

Michele Kovack 

 Melissa Phillips

Kasutage, katsuge, fantaseerige ja saate väga põnevad ja imeilusad tööd. Andke oma töödele võimalus saada võlu ja sära....