30 September 2012

Õpetus: pliiatsite, kääride hoidja

Täna on irinajel pakkuda teile üks põnev õpetus ja veel homme on teil aega ühineda meie põneva väljakutsega, millel on suurepärane auhind, nii et kes soovib ideed, siis irinaje õpetus on selleks väga sobilik ;)
 

Tere kallid meisterdajad!
Tahame Teile näidata kuidas lihtsatest ja  mittevajalikest asjadest saab teha kasuliku asja nagu pliiatsite hoidja-organiseerija. See kaunistab Teie lauda ja soobib töövahendite hoidmiseks pliiatsitele, kääridele jt.
Organiseerija on tehtud sügistoonides ja näeb laua peal välja, nagu väike sügisene kompositsioon.

Vajaminevad vahendid:
  •  Paberi rull (nt. wc paberi rull), herneid või kuule,
  •  papp
  •  paks kartong 600 gr
  •  liim PVA või Super (läbipaistev) (hea on kasutada liimipüstolit) 
  • štampivärvid (võib kasutada akrüülvärvie)
  • švamm
  • dekupaaži jaoks vahendid (salvrätikud, liim)
  • kaunistamiseks (lilled, lehed, oksad ja muu)

Nüüd alustame:

1.  Lõika paksemast kartongist välja kolm ringi. Seejärel liimige ring ühele poole igale wc paberi rulli otsa.

2. Võtta papp mõõduga umbes 50x25 cm, eemalda üks paberi kiht.  Lainelisele pinnale alles jäänud mõned paberitükid jätame, sest see teeb töö ilusamaks.

3.  Iga rulli lahtised servad töötle švammi ja štampvärviga ( siin oranž). 

4. Lõika papist 3 riba,  iga rulli jaoks üks, mõõduga vastavalt rullile. Selleks keera papp ümber rulli ja lõika. Siis liimi iga papi riba WC rulli ümber, kasutades selleks kas PVA-d; Super  või kuuma püstoli liimi. Mina kasutasin kuumliim, sest see liimib kiiresti ja töö saab puhtam.

4.  Nüüd võta uuesti švamm ja štampvärv (oranž), töötle korduvalt kõikide rullide servad ja liimitud papp.  Seejärel kaunistage iga rull, kuidas Teile meeldib.


5.  Näiteks, kui on olemas ilusad dekupaaži salvrätikud või kaart, lõika sobiv motiiv välja ja liimi  rullile. Minul on vanast raamatust välja lõigatud puulehed, mis on värvitud štampvärvidega ja seejärel liimitud rulli külge. Edasi keerasin iga rulli ümber 2 x nööri.

 6. Kui esimesed  kaunistused tehtud, võime 3 rulli kokku liimida, selleks soovitan kasutada kuumliimi (liimipüstoliga).  Hoidja-organiseerija on valmis.
 7. Edasi võta paksemat kartongi, pane rullid peale, joonista ümber põhja kontuur ning lõika põhi välja. Seejärel tooni veidi štampvärviga švammi abil .
 

 8. Viimased kaunistused. Kaunista iga valmistatud hoidja külg/vahe kuidas Teile meeldib. Mina kaunistasin puulehtede, lillede, kunstmarjade ja okstega.
 9. Kaunistatud pliiatsitehoidja-organiseerija on valmis.

Mõned ilusad ideed, kuidas võib veel kaunistada WC rullist tehtud pliiatsite hoidjat.
1. Irinaje
 

2. Динуля
3. Svetlana

Täname!

29 September 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #41 võitjad/...winners!


Meie  väljakutsele  "kasuta tsitaati,, tuli väga kauneid töid. Täname kõiki, kes kaasa mängisid! Meie suured tänud lähevad loomulikult ka meie väga heale sponsorile Askartis Oy  poele!
 
We got so many beautiful creation to the ,,to use quote ,,challenge. Thank you so much for that! And we thank  for Askartis Oy sponsoring us!

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale # 41 TOP 3
1.  Sandra Sepp  
2.  Sofia   

3. Angela

Foto NAGI's: lausega kaart

Palju õnne Sandra Sepp ! Palun võta minuga ühendust kaia.scrapbook@gmail.com
Congratulations Sandra Sepp ! please e-mail me kaia.scrapbook@gmail.com.


25 September 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #42

Ootamatult ongi kätte jõudnud septembrikuu viimane nädal ja aeg uueks väljakutseks. Seekord on meile natukene teistsugune ja veidi põnevam teema välja pakkuda. 
Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #42 "kodu töövahenditele"
Nüüd on aeg teha kodu kõigile nendele pliiatsitele, kudumisvarrastele, scrapbookingu vahenditele jne.mis teil igal pool laiali vedelevad.


It's time for another challenge here on Kaia's Scrapbooking Fairy Tale and this time we have a little bit different and challenging theme for you.
Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #42 "storage"
Now it's time to make some kind of storage for your pens, scrapbooking things, knitting supplies etc.

Meie seekordseks sponsoriks on HobbyPlace sellise imelise auhinnaga.
This time our price is from HobbyPlace, a Scrapbooking shop from Estonia. Such a yummy price.

 Tattered Angels Glimmer Mists & Stencil - Seaside.
Each Tattered Angels stencil kit is complete with one Glimmer Screen Stencil, three 59 ml (2 oz). bottles of Glimmer Mist and instructions.
The Seaside Collection contains the following Glimmer Mist colours: Coral Reef, Caribbean Blue and Crushed Shells.



P9231213.Kaia42


Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma interneti pildikasutast või blogist. NB! Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on  1. oktoober. Uus väljakutse juba 2. oktoobril. Loomulikult oleme väga rõõmsad kui jätad meile siia oma kommentaari;)

NB! Kõik tööd, mis ei jälgi reegleid, kustutatakse!!!!

If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add your creation with mr. Linky until 1st October.  Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on 2nd October . If you want to see rules, please look from above. We would love to see your comment here ;) 
NB! All the links that not follow the rules will be deleted!

23 September 2012

Blog Hop ja väljakutse #40 võitja/... winner!

Tere armsad blogi külastajad. Mina olen Kaia ja toon teieni meie väljakutse võitja ning ka blog hop võitja.
Kõigepealt alustan meie väljakutse #40 "Värviline sügis" võitjas, kes saab võimaluse olla ka meie oktoobrikuu külalisdisainer.

Welcome to our dear readers. I´m Kaia and I will bring you our challenge #40 "Autumn colors" winner and also the blog hop winner. Challenge #40 winner is Malle who made a wonderful apple.

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #40 võitja:
Malle tegi imevahva õunakaardi koos õunaussikesega.


Kuid meil oli septembri alguses ka vahva blog hop, mis õnnelikult lõpule jõudis. Panin kirja kõik osalejad ja kontrollisin üle kõik postitused. Kokku sai nimekirja 18 nime.
Kasutasin random.org abi ja Blog Hop võitjaks osutus nr. 8, kelleks oli Lelet. Palju õnne Sulle! Palun võta minuga ühendust kaia.scrapbook@gmail.com 1 nädala jooksul, et täpsustada auhinna kättesaamine.

And we had a blog hop. I checked all the names and finally got 18 participants. Then I used random.org help and the winner is nr. 8 Lelet. Congratulations!

18 September 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #41


Algamas on järjekordne väljakutsenädal ja selle nädala ülesandeks on kasutada tsitaati.  Kaarti meisterdades tuleb ikka ette, et on vaja lisada juurde sobiv mõttetera, mis kaardi saajat rõõmustaks, olgu see siis fraas laulutekstist, kellegi poolt öeldud või kirja pandud sõnad, mis mõjuvad eriliselt.  Loomulikult võid tsitaadi autoriks ka ise olla. Meie sponsoriks on taaskord Askartis Oy ja täpsemalt selle poe kohta ning kuidas sealt osta saab, saad lugeda sellest postitusest. Auhinnaks on Crafty Sentiments Designs kummitempel, lilled ja pitsmotiivid.

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #41 "ülesanne: kasuta tsitaati"


Today starts another challenge at Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale blog. Usually we use quotes when we make cards. It can be from the song or somebody words or even our quote. So our this week challenge is to use quote. Our sponsor is  Askartis OyThat´s Finland shop. More about that shop and how you can buy from there you can read from here. The prize is Crafty Sentiments Designs stamp and some flowers and lace motifs.




Meie külalisdisaineriks on sel korral Veronika, kelle kauneid töid ja tegemisi saate näha tema blogist.

Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma interneti pildikasutast või blogist. NB! Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on  24. september. Uus väljakutse juba 25. septembril. Loomulikult oleme väga rõõmsad kui jätad meile siia oma kommentaari;)

NB! Kõik tööd, mis ei jälgi reegleid, kustutatakse!!!!

If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add your creation with mr. Linky until September 24.  Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on September 25. If you want to see rules, please look from above. We would love to see your comment here ;) 
NB! All the links that not follow the rules will be deleted!

11 September 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #40



Tere kõik, kes  täna siia blogisse  tulnud olete. Mina olen Irina ja tahtsin teiega jagada täna algavat uut ja põnevat väljakutset.  Saabunud on tore sügis . Lehed järjest muutuvad punakaks või kollakaks ja väänlevad okste küljest lahti ning lendavad  tuulega puust üha kaugemale, et maandudes katta maapind värvilise vaibaga.  Puuviljad ja juurviljad on peaegu valminud.  Vaadake enda ümber  ja inspireerige end sügise värvidega, sest selle nädala väljakutseks on ,,Värviline sügis,,.  Ootame  Teie inspireerivad tööd. Selle väljakutse võitja saab võimaluse olla meie külalisdisainer oktoobrikuus.

 Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #40  "Autumn Colors"


Welcome all!  My name is Irina and I want to share  another fun challange for today. It´s Autumn and here in Estonia the leaves are changing colors and fall off from the trees. So soon we will have nice colorful leaves carpet in outdoors. And today we would like to see your inspiration from autumn colors because this week challenge is "Autumn Colors". This week winner will have a chance to be our Guest Designer in October. But before we will see our DT creations, I will let you know our last challenge winner.

Enne veel, aga kui läheme meie uue disainimeeskonna töid vaatama, tahan Teile teada anda eelmise väljakutse võitja, kes saab endale ahvatleva kingituse Kriibus-Kraabus e-poelt.
Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #29 võitja/...winner! 

1. Veronika


Nüüd aga meie selle nädala teema juurde. Meie selle nädalal külalisdisianeriks on SabLank ja tema blogist võite leida väga laplju põnevaid ja kauneid tegemisi.
Our Guest Designer this week is SabLank and you can see so many beautiful creation on her blog.

SabLank

NB!!!    Kui sa soovid kaasa mängida meie Blog Hopis, siis vaata siia.
If you would like to play along our blog hop then please look here.

Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma interneti pildikasutast või blogist. NB! Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on  17. september. Uus väljakutse juba 18 septembril. Loomulikult oleme väga rõõmsad kui jätad meile siia oma kommentaari;)

NB! Kõik tööd, mis ei jälgi reegleid, kustutatakse!!!!

If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add your creation with mr. Linky until September 17.  Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on September 18. If you want to see rules, please look from above. We would love to see your comment here ;) 
NB! All the links that not follow the rules will be deleted!

08 September 2012

Blog Hop


Tere armsad blogi külastajad! Täna on meil esimest korda Eestis võimalus pakkuda teile põnev ülesanne, milleks on Blog Hop ehk siis eesti keeles blogi hüpe. Üks juhuslik õnnelik võitja saab endale auhinnaks Askartis Oy poe poolt välja pandud ahvatleva auhinna, millest võib leida pitsist aplikatsioone, lehekese väädi, tolmukad, lilled, sätendav kleeps, šabloon koos kahe Lindys Stamp Gang Starburstiga, millest saab teha sädendava pihustatava vedeliku. Täpsemalt selle poe kohta ja kuidas sealt osta saab, saad lugeda sellest postitusest

Hello! Today we have a fun Blog Hop to offer. This is the first time in Estonia we do this. One random winner choose by random.org will get  fabulous prize from Askartis OY. The prize is lace appliques, flowers,   straws, leaves, bling sticker, mask and 2 Lindys Stamp Gang Starburst bottles that you can make a glimmer mist with. More about that shop and how you can buy from there you can read from here.



Et aga kaasa mängida, siis selle jaoks on vaja teil rännata ja hüpata blogist blogisse, jättes igasse blogisse ühe kommentaari. Blogide nimekiri on antud siin, ning alustada tuleb Kaia blogist. Igas blogis leiad järgmise vihje, kuhu edasi minna, ning kõige viimasena peaksid sa jõudma taas siia blogisse, et oma viimane kommentaar kirjutada ning öelda, kuidas teile meie blog hop meeldis. Kui aga peaks juhtuma, et eksid teelt ning õiget suunda ei tea, siis võid alati tulla siia blogisse tagasi, et vaadata, kuhu edasi liikuda. Võitja valin välja random. org abil, mis valib kõikide osalejate hulgast ühe juhusliku osaleja. Kuid osaleda saavad ainult need, kes kõik on jätnud igasse blogisse kommentaari vastava teema juurde. Nüüd aga õnn kaasa ja palju põnevaid ideid ja leide meie endiste ja praeguste disainerite blogidest. Blog Hop läheb ametlikult käima laupäeva õhtul s.o. 8. sept. kell 18.00 (või kui disainerid on oma postitustega varem hakkama saanud, siis võib ka juba varem alustada blogide külastusega) ja Blog Hop lõppeb 15. Sept. kell 21.00 ;)

To play along you have to hop all the blogs that are in list and leave a comment. In every blog you will have a hint where to go next. But if you will get lost, then you can come back here and see where to go. First you will have to visit Kaia´s blog. Finally you should get back here and leave a last comment in here. There will be only one winner and  winner can be only those who have left comments to all blogs.  The Blog Hop officially starts on Saturday (8. sept.)  at 18.00 (Estonian time). And will end on September 15th at 21.00 (Estonian time). So good luck!

Kaia  


Lõpetuseks siia aga meie armsa endise disaineri Sofia pilt tööst, kes kahjuks blogi hüppes osaleda ei saanud. Kuid tema blogist võite peagi teada ka põhjuse, miks tal hetkel väga kiire on ;)

And last but not least I will show you our lovely DT member  Sofia´s picture of  her card but unfortunately she was too busy to play along. But why, that you will see soon on her blog ;)