29 January 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #9

Eelmine väljakutse oli kindlasti mõne jaoks väga põnev ja mõne jaoks päris keeruline.  Väljakutsel osales 10 imeilusat tööd. Aitäh teile! Sellel nädalal läheb asi veelgi põnevamaks, mõne jaoks võibolla jälle keerulisemaks. Kellele miskit arusaamatuks jääb, või soovib küsida, siis kommentaarides võite seda julgelt teha ;) . Sellel korral tegu juba 9 väljakutse teemaga.

Last challenge was fun and we got 10 beautiful creations. Thank You! This week it will be more fun ;)
Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #9

"kasuta oma töös digitemplit või freebiet"

"Use Digistamp or freebie"
Neile kelle jaoks see täiesti uus ja võõras teema, siis seletuseks juurde väikene tekst. Loodetavasti saan mahti teisipäeval panna siia blogisse ka väikese õpetuse ;)
Digitempel- digitaalne joonistatud pilt korduvaks kasutamiseks, mis prinditakse sobivas formaadis välja ja värvitakse ära või kasutatkse vastavalt oma soovidele. Digitemplit võib kasutada ainult oma otstarbel, seda ei tohi ei jagada ega müüa. Digitemplit võib kasutada nt. kaartide tegemisel ja tehtud kaarte müüa, kuid digitemplit ennast mitte. Digitemplit saab osta või teise võimalusena kasutada freebiet
Freebie- on tasuta jagatud digitempel, mille kasutamisel on piirangud. Kui te kasutate seda ja näitate oma tööd, siis alati peab olema juures viide, kust ja kellelt tempel pärit. Samamoodi ei tohi seda jagada ega müüa, kui kellegi soov on freebiet saada, saab alati viidata, kust kohast seda võimalik leida on. Freebied võivad olla saadavad nt. ainult ühe päeva, nädala või ka pikemalt.
Kust leida freebiesid:
Lisan teile väikese valiku, mis mul endal arvutis olemas on, ehk leiate midagi, mida kasutada.
2)      http://freedigitalstamps.blogspot.com/ Selles blogis tuuakse välja iga päev freebiesid, mida erinevates blogides jagatakse 
3)      Vintage stiilis freebied http://freevintagedigistamps.blogspot.com/
4)      Whimsie Doodles freebied http://www.whimsiedoodles.com/freebies.html
5)      Ja üks freebie Unscripted Sketches lehelt http://unscriptedsketches.com/2011/07/july-25-freebie-from-susan/
Kust osta digitempleid:
Kõige lihtsam on vaadata sellelt lehelt http://topdigitalstamping.gotop100.com/
Sellel lehel on siis hetkel 100 kõige populaarsemat digitempli lehte. Tõenäolislet võib kõigist neida leida ka freebiesid, kuid selleks peab rohem aega olema ja otsima ;) Kes tahab see otsib, kes mitte kasutab linke, mis siia panin

NB! Selle töö puhul, kui lisate blogisse oma projekti, siis lisage ka viide, kust digitempli või freebie saite ;)
Kui külastate disainerite blogisid, siis igas selles blogis on viide nende töös kasutatud digitemplile või freebile ;) Kindlasti võite leida mõne väga vahva templi ;)

For those hwo may not know what´s freebie or digistamp. I will give you the tutorial on tuesday. The digistamp is a clip art that you can print, color and use on your project. That you can buy from different shops. Freebie is the same as digistamp, but it has given free to use. Only you need to link back were you got it. Up above there is some links where you can find freebies or digistamps.
Kaia
Anne
Merit


Janika 

Niina

Kui soovid kaasa mängida, siis tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma pildikasutast või blogist. Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on 4 veebr. Uus väljakutse juba 5.veebruaril.
If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add yor creation with mr. Linky untill feb.4 Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on feb.5. If you want to see rules, please look from above.




26 January 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #7 võitja/...winner!

Eelmisel väljakutsel oli juba päris palju osalejaid ja palju ilusaid töid. Aitäh Teile selle eest. Kuna osalisi oli juba nii palju, siis toon välja TOP3´e ja ühes sellega siis võitja.
1. Kersti
2. Silpsolps
3. Astrid

Seega Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale väljakuste # 7 võitjaks on Kersti. Palju õnne Sulle! Auhinnaks on võimalus olla meie ühe järgmise väljakutse külalisdisainer. Palun kirjuta kaia.scrapbook@gmail.com
Lisaks võiivad kõik võitjad lisada oma blogisse väikese bänneri ;)

Kersti lummavalt õrn kaart:



22 January 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #8

Tere taas. Rõõm on suur, sest eelmisel väljakutsel oli jälle nii palju imeilusaid töid. Täname kõiki osalejaid! Sellel pühapäeval taas uus väljakutse. Inspiratsiooniks on sellel korral pilt. Võite luua kaardi, magneti, kollaaži, albumi leheküle/ kaanekaunistuse või muud, mis pähe tuleb. Pildi asukoht on see.


Hello again! We are really glad that we had so many beautiful creations last week. Thank You! Today it´s another challenge with the picture. You can creat a card, layout scrapbook album etc. The pictures is from here.



Meie külalisdisaineri ja eelmise väljakutse võitja kaart. Our Guest Designer and last challenge winner made a card.


Vaadake, mida põnevat disainimeekond on loonud ;) .

Look what DT has created ;) .

Merit


Niina


Anne


Janika


Kaia


Eleri


Kui soovid kaasa mängida, siis kasuta tee pilt oma tööst ja lae see siia Mr. Linky abil üles, kas oma pildikasutast või blogist. Kui seda teed blogist siis lae oma pilt ikka konkreetsest postitusest ja pealkirjaks pane oma nimi!!! Loomulikult on blogi alati parem, sest siis saab disainimeeskond külastada Sinu blogi ja jätta kommentaare :) . Kui sa soovid esitada väljakutsele rohkem kui ühe töö, siis tee iga töö jaoks eraldi postitus, kuna mr. Linky abil saab ühest postitusest ühe töö esitada, sest rohkem seda sama postitust ta kasutada ei lase! Reeglitega saad tutvuda lehel- "rules/reeglid". Viimane postitamise päev on 28.jaan. Uus väljakutse juba 29.jaanuaril.

If you would like to play allong, use the challenge and upload your creation to your blog or gallery and then here. Only direct link please! The DT would love to visit your blog and leave a comment :) . You can add yor creation with mr. Linky untill jan.28. Please but your name in the Title ;). The new challenge will be on jan.29. If you want to see rules, please look from above.

20 January 2012

Distress tint ......õpetus/ tutorial

Järgnev õpetus tutvustab Distress tinti ja selle kasutamise kõige lihtsamaid võimalusi.



Lõpuks ometi on Eestisse jõudnud müügile Distress tint ja seda saab osta Eesti parimast Scrapbookingu tarvikute poest Hobby Place´ist Narvas nt. interneti kaudu. Kahjuks on hetkel värvivalik väga kesine, ja tumedam toon on juba müüdud, kuid kindlasti nad täiendavad oma valikut. Mina juba ootan, millal nt. punane toon müügile saabub :D
Täna aga näitan teile, kuidas seda imelist tinti kasutada saab.

Kõigepealt küsimus: milleks Distress tint?
Sellega saab muuta ääred kulunuks või vanaaegseks. Sellega saab templi abil kujutise paberile teha ja sellega saab isegi värvida nt. digitempleid või templikujutisi.

Vaja läheb:
Distressing tint
Paber
Tempel
Akrüülplokk vms. asi, mis seda asendab
Mustandipaber
švamm











 1. aseta tempel akrüülplokile
2.  Võta akrüülplokk kätte ja vajuta sellega tindi pinnal, kattes templi üleni tindiga.




 
Võid ka kasutada vastupidist varjanti, kus kätte võtad tindi ja vajutad sellega templi peale

3. Kuna see tint on erinev tavapärastest, siis seetõttu on tint templil raskesti märgatav (tumedama puhul lihtsam)
4. Vajuta akrüülplokiga kujutis paberile. Mina teen seda alati kahe käega, et ühtlaselt raskust hajutada. Paraku pildistamise ajal oli mul üks käsi fotoaparaadi küljes :)
5. Paberile tekib pilt
6. Vahetasin templit ja värvi ning kordasin eelnevalt loetletud etapid
7. Tulemuseks kaks kujutist ühel paberil
8.  Seejärel võtsin švammi ja tupsutasin švammi otsa sinise tindiga kokku


9. Nüüd on oluline, et sinu töö all oleks kindlasti mustandi paber. Alustan mustandi paberilt ringjate liigutustega liikumist kujutatud pildi poole
10. Seejärel vahetan tooni ja kordan punkte 8-9.
11. Niimoodi katan kogu töö, kus vaja lisan rohkem tinti, et oleks tumedam, kus soovin võin jätta vähem. Vahva ongi just see, kui tuleb laiguline ;) Pildilt on näha, milleks on hea mustandipaber ;)
12. Viimase asjana käin üle kõik ääred, et need jääksid veelgi tugevamad. Jällegi teen ma seda kahe käega, kuid piltidel olen ühe käega pildistamas
13. Kes soovib juba veel rohkem võimalusi võib templit katta kahe tooniga korraga. Kõigepealt katad ühe tooniga soovitud pinna ja siis need kohad, mis läksid juba üle ja peaksid tulema teise tooniga, puhastan vatitikuga.


14. Seejärel kasutan teist tooni ja jällegi parandan kohad vatitikuga. Need kohad, mis jäid puhastamise tõtt ilma tindita, neile tupsutan vatitikuga tinti peale
15. Ja siin siis kahe värviga kujutis
Enne selle õpetuse tegemist tegin sellise kaardi, millest tekkiski idee antud õpetuse tegemiseks. Mina kasutasin seda pilti volditud kaardi tegemisel, mis siis mõeldud meesterahvale. Ja välja näeb selline






Kes soovib veelgi rohkem infot ja võimalusi teada, või tahab kõike näha video pealt, siis paar head linki Youtubeist. Nendel videodel võite näha ka kuidas kasutatakse kuuma embossingu tehnikat ja mitut tooni tindi kasutamist. Või kuidas kasutada vett ja distress tinti, et teha endale taustapaberit. Distress tindiga templikujutise värvimine.

Aitäh, et tutvusid minu tehtud õpetusega. Kui sellest oli kasu, siis jäta kommentaar ja võibolla ka viide oma esimesele tööle, kus kasutasid seda tinti minu tehtud õpetuse järgi. Ning loomulikult kui lisad oma töö blogisse, siis viita sellele õpetusele, et ka teistel oleks võimalus see üles leida ;) Vahvat loomingut!

17 January 2012

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale # 6 võitja.........winner

Kaia´s Scrapbooking Fairy Tale #6 väljakutse võitjaks on Marju. Palju õnne! Palun võta minuga ühendust kaia.scrapbook@gmail.com, et täpsustada auhinna kättesaamine.

Kaia´sScrabooking Fairy Tale #6 winner is Marju. Please contact me kaia. scrapbook@gmail.com.

16 January 2012

SMC new DT, Challenge #77- Anithing goes and chance to win


Täna on mul üks ütlemata rõõmus päev. Kõigepealt avastasin täha hommikul, et minu teises blogis avaldatud vintage stiilis kaart on The Shabby Tea Roomis 10 äramärgitud tööde hulgas :D . Ja täna on ka päev, kus avalikustati  Sew Many Cards disainimeeskonna liikmed ja uued liikmed, kelle hulka ka mina kuulun kuni juuni kuu lõpuni :D   Sew Many Cards on koht, kus te saate osaleda väljakutsetel ja neil on ka oma uus pood, kus müüakse  digitempleid.
Today I have got a really happy day. First I discovered in the morning that my vintage style card in my other blog was mentioned in The Shabby Tea Room and I was in Top 15 :D
Today is the Day when I become one of the Sew Many Card DT member until end of the June. Sew Many Cards has a challenge blog and shop where you can find so cute digistamps.

Nüüd siis aga täpsemalt väljakuste juurde. Täna on SMC Challenge #77- “Anithing goes. Sellel nädalal tutvustasid disainimeeskonna liikmed uusi digitempleid ja minu ülesanne oli tutvustada uutest digitemplites Bailey Valentini karu ja minu kaardil on Bailey Bear värvitud vesivärvidega, paberiks Love Letters ja värviline paber. Bailey on üks minu suur lemmik, kuid digitemplite hulgas on meeletult palju igasuguseid teisi loomi ja asju ;) Kuna tegemist on digitempli poe suure taasavmisega, siis seetõttu on väga suur võimalus võita ka igasuguseid auhindu, ja neid on tõesti palju ;) Kes tahab kaasa mängida, siis reeglid ja muu vajaliku info leiate Sew Many Cards Challenge blogist.


Today starts SMC Challenge #77- “Anithing Goes” . This week the DT introdusces new Valentine release. My card is with Bailey the Bear. Bailey is one of my favourites J. But there are more lot of differents  cool digistamps. Because it´s  Grand Re-opening there is big opportunity to win lot of digistamps. If You would like to play along, you can find the rules and important information from Sew Many Cards Challenge Blog.

Paper: Love Letters, cardstock; Digistamp: SMC Bailey Bear Valentine colored with watercaolors
SMC on ka nüüd uus maskott, kelleks on Eddie the Frog. Avamise puhul on võimalik saada Eddie freebiena tasuta 16-18.jaanuaril. Vormista oma ostud SMC poes ja automaatselt listakse ostule tasuta kaasa Eddie ;)
SMC has a new mascot- Eddie the Frog. Because it´sgrand re-opening you have a chance to get Eddie free from 16.-18. Janurary. Just place your order and you will get Eddie free ;)